Van értelme a Szájmaszknak?

A szájmaszk körül elterjedt fokozott érdeklődés rendkívüli mértékben foglalkoztatja a közösségi médiában véleményt formáló személyeket. Sokan hisznek benne, hogy a fertőzés kockázatát megelőzi, sokan azonban szkeptikusak. A termék körül kialakult fokozott kereslet azonban nem véletlen.

Számos hírportálon olvasható, hogy környező országok milyen intézkedéseket vezettek be a szájmaszk hordására a közösségi terekben. Szlovákia a portfolio.hu gazdasági hírportál szerint a fertőzés korai fázisában elrendelte, hogy a szájmaszkok viselése nélkül nem lehet belépni sehova. Az Origo cikke szerint Prágában a tömegközlekedést nem használhatják szájmaszk nélkül. Ehhez képest hazánkban még nem alakult ki egységes álláspont a szájmaszkok hordásával kapcsolatban.

A WHO kiemelte, hogy a legfontosabb annak hordania a maszkot aki fertőzött, vagy olyan személlyel került kontaktusba. Mivel Magyarország a hírek szerint átkerül a vírus terjedésének következő, csoportos megbetegedések fázisába, ilyenkor már sokkal nehezebb feltérképezni, hogy ki lehet fertőzött, fertőző és ki egészséges. Éppen ezért javasolt a maszkok viselése, hiszen az a cseppfertőzéssel terjedő vírus továbbadását tudja meggátolni.

Ha te is azok közé tartozol aki szeretne maszkot, korlátozott darabszámban azonnali küldéssel rendelheted nálunk. Ha valakinek szüksége lenne, kérjük továbbítsd neki: www.sosmaszk.hu

Szólj hozzá

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a megjegyzéseket közzétételük előtt jóvá kell hagyni